מרבה ידע מרבה דאגה. נחתתי מלונדון שנייה לפני חג הפסח, שם השתתפתי בסדנה של טוני רובינס.
בניגוד לציפיות, מכל החומרים המועברים, דווקא נגע בי מאד הפן הבריאותי (בו אני בקיאה יחסית). כמו בחיים- זה לא "המה" בתוכן, זה "האיך"- זווית ההסתכלות היא שריתקה אותי.
בין יתר התכנים, נחשפתי לסיפור מרתק ואישי של טוני אודות הרעלת כספית, שגרמה לו כאבים עצביים בגפיים, איבוד פוקוס רגעי (משהו בסגנון של "איפה אני", "על מה דיברתי" וכו') ועוד סימפטומים המזכירים את אלו של האלצהיימר.
במקרה שלו, הדבר אירע כתוצאה מכמויות הטונה וה swordfish (דג חרב) שנהג לאכול.
עבורכם, חשבתי שיהיה מעניין לחפש את הקשר בין הרעלת כספית לבין הביטוי העורי.
מתוך עשרות המאמרים האקדמיים שהרצתי מול עיניי, הופתעתי לגלות שוב ושוב את הקשר בין קרם הבהרה להרעלת כספית.
קרם ההבהרה משמש נשים לטיפול בכתמי עור כהים, בייחוד במקרים של מלסמה Melasma או היפרפיגמנטציה פוסט דלקתית Postinflammatory Hyperpigmentation.
המאמרים שרצו מול עיניי, כולל אלו מהשנתיים האחרונות, זעקו על מקרי הרעלה ברחבי העולם: טקסס, ניו מקסיקו, קליפורניה, קנייה, פקיסטן, הונג קונג, מקסיקו, ערב הסעודית, אריזונה, ועוד ועוד ועוד.
מחקר שפורסם בנובמבר 2018 הראה סטטיסטיקה לפיה מתוך מבחן מעבדה של 59 סוגים וחברות המייצרים קרם הבהרה, רק 3 ענו על הקריטריון (הטווחים נעו בין 0.74 ppm-44,292 ppm כאשר המינון המקובל הינו פחות מ 1ppm).
ולמרות שהבריאות של כולם חשובה, יש אוכלוסייה פגיעה במיוחד שהינה תינוקות, ילדים ונשים לפני במהלך ולאחר היריון. אמנם, לא בוצעו מספיק מחקרים המוכיחים את התוצאה של חשיפה לכספית דרך קרם הבהרה בנשים בהיריון ונשים מיניקות, אולם המחקרים הקיימים מפרסמים המלצה להימנע משימוש בתקופת זמן זאת.
החשיפה לכספית של בני הבית מתבטאת בפגיעה עצבית בלתי הפיכה בילדים הקטנים.
רק במאי 2018 התפרסם במגזין הרפואי "The Journal of Pediatrics" מקרה הרעלה של פעוטה בת 17 חודשים שחטפה הרעלת כספית משימוש בקרם הבהרה של אימה וסבתה.
אז פתחתי במשפט "מרבה ידע מרבה דאגה". ובכל זאת… העדפתי להעניק עוד כלי ידע בארגז הכלים שלכם מאשר שתצעדו בהליכה עיוורת לאורך נתיב שכלל לא נשאלתם אם הוא כדאי עבורכם.